Passionär.se

På passionär.se bjuds du på konkreta guider, inspirerande bloggar, smarta verktyg och mycket mer. Vi är 50+ och tänker leva hela livet fullt ut. Välkommen!

Glöm inte detta! Checklista för din resa - del 1

Ska du ut och resa? Oavsett till vilket resmål och vilken typ av resa du ska göra kan du spara mycket tid, kraft och energi på att vara förberedd. Det finns en rad saker som kan vara bra att ha i resväskan för att undvika onödiga dilemman och kunna njuta av resan till max. Här är vår ultimata checklista för dig som ska ut och resa.  

En lätt handduk
Det finns lättviktshandduk att köpa i sportaffärer som är snabbtorkande och att föredra framför vanliga frottévarianten. Ta även med en liten handduk om du ska resa till ett varmt land – perfekt när du blir svettig.

Adapter för eluttag
Det finns internationella adapters (elkontakter) som går att använda i alla länder. Ta med en sådan så slipper du stå utan när du ska ladda telefonen.

Passfoton
Ta med ett gäng färdiga passfoton. Kan vara bra om du behöver förlänga ditt visum, blir bestulen på ditt pass eller för andra tillstånd som du inte tänkt på innan.

Tålig vattenflaska
Ta med dig en bra vattenflaska hemifrån eller köp en hård petflaska på plats.

Regnskydd
Ett regnskydd till ryggsäcken kan vara bra för att det skyddar både mot fukt och smuts. Men lämna paraplyet hemma, det kan du köpa på plats om det skulle behövas.

Mediciner
Något för magen är alltid skönt att ha med sig, kolla med ditt apotek. Givetvis ska du också kolla upp vilka vaccin du bör ta innan resan.

Myggskydd
På ditt närmsta apotek hittar du myggskydd som skyddar dig mot stick. Plocka även med dig ett myggnät som är det bästa skyddet mot malaria.

Har du fler tips på saker som är bra att ha med på resan? Tipsa och kommentera gärna!

Läs även:

Tio saker som bör kollas innan resan

Så blir du hälsosamt brun i solen - del 1


Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.
Annonser