Passionär.se

På passionär.se bjuds du på konkreta guider, inspirerande bloggar, smarta verktyg och mycket mer. Vi är 50+ och tänker leva hela livet fullt ut. Välkommen!

Glöm inte detta! Checklista för din resa - del 2

Oavsett till vilket resmål och vilken typ av resa du ska göra kan du spara mycket tid, kraft och energi på att vara förberedd. Det finns en rad saker som kan vara bra att ha i resväskan för att undvika onödiga dilemman och kunna njuta av resan till max. Här är del 2 av vår ultimata checklista för dig som ska ut och resa.

Fickkniv
Det finns olika varianter på fickknivar. Investera i en bra som har många användningsområden som sax, korköppnare och kniv för att skala frukt.

Toalettpapper
En toarulle eller servetter kan vara bra att ha i bagaget för oväntade händelser. Dessutom håller inte alla hotell samma standard som här hemma.

En bra bok
En given räddare på långa resor, under väntetid och i solstolen är en bra bok. På många hotell eller secondhand-bokhandlare i hela världen finns också möjlighet att byta bok om du hinner läsa ut den innan resan är slut.

Öronproppar
Ljuddämpande hörlurar eller öronproppar är ett bra alternativ om du vill sova i lugn och ro på flygresan.

Ett hänglås
Kan rädda dig när din ryggsäck färdas på busstak eller för att låsa in värdesaker.

Glöm inte fötterna
Även om du inte ska på vandringsresa är det vanligt att du går mycket när du reser, och gärna i andra skor än vanligt. Det kan leda till skavsår som är en otrevlig semesterdödare. Ta därför alltid med dig skavsårsplåster.

Släng ner några visitkort
Du träffar många spännande människor när du reser. Du vet aldrig vilka dörrar det kan öppna så passa på att plocka med visitkorten också.


Har du fler tips på saker som är bra att ha med på resan? Tipsa och kommentera gärna!

 

 


Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.
Annonser