Passionär.se

På passionär.se bjuds du på konkreta guider, inspirerande bloggar, smarta verktyg och mycket mer. Vi är 50+ och tänker leva hela livet fullt ut. Välkommen!

6 enkla motionsövningar i vardagen

Har du svårt för att komma igång med träningen? Vill du leva ett aktivt liv men vet inte riktigt hur du ska få till det i vardagen? Vi har knepen för dig. Genom att aktivt tänka på hur du rör dig i din vardag kan du bränna många kalorier. I den här guiden bjuder vi dig på enkla träningstips som du kan göra varje dag. Och du, du behöver inte ens byta om till träningskläder för att göra dem.

Rör på dig när du ska någonstans
När du ändå ska ta dig från A till B kan du lika gärna passa på att röra på dig. Gå till mataffären, bär hem varorna i ryggsäck, cykla eller gå när du ska någonstans.

Ta trapporna
Sätt som rutin att alltid ta trapporna istället för hiss eller rulltrappor. Ta gärna två, eller till och med tre, trappsteg i taget. Då tränar du både rumpa och ben.

Ta för vana att stå istället för att sitta
Att stå i stället för att sitta i bussen eller tåget tränar inte bara ditt balanssinne utan även dina mag- och ryggmuskler och motverkar smärta i ländryggen. Genom att stå vid skrivbordet eller när du pratar i telefon gör att du förbränner mycket mer kalorier jämfört med att sitta.

Utnyttja väntetider
Har du tid över när du väntar på tåget, bussen eller vännen du ska möta? Promenera fram och tillbaka istället för att stå still och vänta.

Lek med barnbarnen
När du passar barnbarnen se till att göra det aktivt. Gör en utflykt och hoppa, spring och lek tillsammans med dem i lekparken.

Stå på ett ben är du borstar tänderna
Det är lättare att få in en träningsrutin om du knyter den till ett vardagsmoment som du gör varje dag, som att borsta tänderna. Stå på ett ben under tiden, blunda och gör benböj. Du övar både balans, stabilitet och koordination.


Hur gör du för att få in motion i din vardag? Tipsa och kommentera gärna!

 

Läs även:

Så blir regelbunden motion en vana

Skippa dieter! Ät rätt och maximera dina träningsresultat

Så motionerar du med direkta resultat


Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.
Annonser