Passionär.se

På passionär.se bjuds du på konkreta guider, inspirerande bloggar, smarta verktyg och mycket mer. Vi är 50+ och tänker leva hela livet fullt ut. Välkommen!

Ät rätt och minska stress

Din kropp behöver bränsle för att fungera, svårare än så är det inte. För att orka med vardagen behöver du få i dig rätt mat, speciellt vid stressiga dagar.  Rätt kostval håller din energi uppe, du blir mer produktiv och mår betydligt mycket bättre. Här får du kosttipsen som minskar stress och som får dig att må bra varje dag. 

Frukost
Frukosten sätter nivån på hur din dag kommer att bli, så se till att ge dig själv en riktig kickstart för att orka med dagens utmaningar. Mycket protein är att rekommendera till frukost. Ägg, getost, kött och nötter innehåller näringsämnen som kommer att ge din hjärna och kropp bränsle. Lägg till frukt för att stimulera matsmältningen.

Lunch
Vid lunch är det dags för proteinpåfyllning igen och öka din energinivå. För att kontrollera kroppens dopamin och serotonin nivåer, som styr ditt humör och din stressnivå, är det också bra att få i sig hälsosamma fetter som olivolja, nötter eller frön. Tips på bra lunch är en rejäl sallad med grönsaker och protein eller en smarrig hemmagjord gryta.

Middag
Vid middagstid är det tid för avslappning och återhämtning för dig och din kropp. Gröna grönsaker som broccoli, grönkål, vitkål och blomkål ger dig mineraler och naturliga kolhydrater som ökar serotonin - kroppens må bra hormon.

Mellanmål
Mellan varje mål är det viktigt att du fyller på så att kroppen inte tappar energi och du gör dåliga val på grund av låg blodsockernivå. Bra mellanmål är nötter, frukt och mandel. Ett annat tips är selleri som har en bevisad lugnande effekt på vårt nervsystem och är bra för sömn och högt blodtryck. Undvik kex, chips och andra tomma kalorier.

Njut av varje måltid
Det absolut viktigaste när det kommer till kost och stress är att se till att njuta av varje måltid. Se måltiden som en stund för avkoppling och lägg bort din smartphone och datorn för en stund och var i nuet. Tugga ordentligt och låt maten smälta innan du rusar vidare. 

Vilka är dina bästa kosttips under en stressig dag? Kommentera och dela gärna med dig!

Källa: http://www.entrepreneur.com

 

Läs även:

Skippa dieter - ät rätt och maximera dina träningsresultat

Så njuter du i nuet


Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.
Annonser