Passionär.se

På passionär.se bjuds du på konkreta guider, inspirerande bloggar, smarta verktyg och mycket mer. Vi är 50+ och tänker leva hela livet fullt ut. Välkommen!

Så packar du rätt inför resan - del 2

Här är del 2 av våra ovärderliga packningstips. Vi ger dig knepen som gör att du undviker skrynkliga kläder, läckage och att överstiga viktgränserna. Res lättare, smidigare och billigare med våra tips. Missa inte detta!

Tvätta kläder
Minimera antalet kläder i väskan genom att tvätta på resan istället. Ta med en liten påse handtvättmedel i resväskan så kan du lätt tvätta i handfatet på hotellrummet. De flesta hotell har även tvättjänst som är bekvämt att använda.

Ta med en uppsättning långbyxor och långärmat
Ska du till ett varmt land kan det kännas som självplågeri att ta med något som täcker hela kroppen. Men det är nödvändigt ifall du ska besöka heliga platser som tempel, moskéer och vissa museum. Dessutom kan det vara ett bra skydd mot solen och mygg.

Välj rätt skor
Sköna promenadskor, kängor för vandring eller gympaskor är att rekommendera. Ett par finskor räcker. Flipflops eller sandaler är bra om det är beach-häng som gäller. Packa även ömtåliga saker i skorna i väskan för att utnyttja alla ytor till max.

Placera rätt
Tänk på vart du placerar sakerna i väskan. Necessär är att föredra högt upp. Böcker och annat du behöver komma åt snabbt i ytterfack eller sidofack.

Undvik läckage
Packa schampoflaskor och andra känsliga förpackningar i platspåsar. Rulla in dem i kläderna eller i skorna så far de inte omkring i väskan.

Använd småflaskor
Ta inte med hela badrummet. Häll över schampo och balsam i små flaskor istället som räcker för hela resan. Eller spara prover på produkter från tidningar etc. och ta med dem på resan.

Rulla kläder
Undvik skrynkliga kläder genom att rulla kläderna istället för att vika. Det sparar dig även massor med utrymme i väskan.

Använd silkepapper
Lägg rullat silkepapper i vecken på blusar och skjortor, då blir det inga skarpa veck.

Vänd kavajerna ut och in
Se till att vända kavajer ut och in innan du viker dem för att undvika skrynklor.

Utvärdera din packning efter resan
Vad av allt du packade ner använde du inte? Vad använde du mest? Vad var onödigt att släpa på? Gå igenom och lär dig till nästa resa.

Läs del 1 av våra packningstips här

Har du fler knep för att packa lättare och smidigare? Kommentera och dela gärna med dig.

 

Läs även:

Så blir du hälsosamt brun i solen - del 1

Så blir du hälsosamt brun i solen - del 2


Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.
Annonser