Passionär.se

På passionär.se bjuds du på konkreta guider, inspirerande bloggar, smarta verktyg och mycket mer. Vi är 50+ och tänker leva hela livet fullt ut. Välkommen!

Så packar du rätt inför resan - del 1

Det är en konst att packa rätt inför resan. Hur undviker jag att få gå i skrynkliga kläder under hela resan? Tänk om schampoflaskorna läcker i väskan? Hur får jag med mig allt utan att överstiga flygbolagets viktgränser? Du kan vara lugn, vi hjälper dig. Vi har samlat alla tips du behöver för att resa lättare, smidigare och billigare. Det här är del 1 av våra ovärderliga packningstips. 

Gör en packningslista
Skriv ner allt du behöver ha med dig på en lista och håll fast vid den. Undvik att slänga ner några ytterligare grejer i fall att.

Välj en lätt väska
Resväskor, ryggsäckar och andra väskor väger olika mycket. Se till att välja en väska som är lätt så sparar du in på viktgränserna.

Skapa dig en översikt
Lägg upp allt som du ska ha med dig på sängen eller golvet innan du lägger ner det i väskan. På så sätt får du en överblick och kan snabbt ta bort saker som känns överflödiga.

Ta kort på väskans innehåll
När du ändå har alla saker utplacerade på sängen, passa på att fotografera allt för att ha ifall du skulle bli bestulen.

Packa halvfullt
Du kommer antagligen att handla en del på din resa. Gör plats för det redan när du packar - packa aldrig väskan mer än halvfull.

Packa lätt
Lägg de tyngsta sakerna i väskan längst ner och det som inte väger så mycket högst upp i väskan.

Utnyttja handbagaget
Välj en liten väska som du kan använda vid utflykter eller som strandbag under resan som handbagage. I handbagaget packar du ner allt som är värdefullt som kamera, eventuellt laptop, laddare men också ett extra ombyte ifall ditt övriga bagage försvinner.

Välj kläder som passar ihop
När det gäller kläder gäller det att vara smart när du väljer. Planerar vilka outfits du ska ha på dig och använd dem flera gånger. Vad går att kombinera? Ta bara med saker som passar ihop. Och du, rationalisera och välj bort i stället för att lägga till mer.

Res i tunga kläder
Klä på dig de tyngsta och största kläderna när du reser till exempel en jacka, jeans och joggingskor. Då sparar du massa vikt och plats i väskan.

Läs del 2 av våra packningstips här

Har du fler knep för att packa lättare och smidigare? Kommentera och dela gärna med dig.

 

Läs även:

Tio saker som bör kollas innan resan

6 nya aktiviteter ni kan göra ihop


Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.
Annonser