Passionär.se

På passionär.se bjuds du på konkreta guider, inspirerande bloggar, smarta verktyg och mycket mer. Vi är 50+ och tänker leva hela livet fullt ut. Välkommen!

Så pratar du med din partner om pengar

Har du koll på er hushållsbudget? Hur fungerar er gemensamma privatekonomi?
Pengar och privatekonomi är en stor anledning till konflikter i våra relationer. Att leva tillsammans med en annan människa kräver lagarbete, ni måste gemensamt ta ansvar och utbilda er i ekonomi. Låter det tråkigt? Läs våra tips om hur ni tillsammans får er ekonomi och ert förhållande att blomstra.

Sätt mål
Se till att ni sätter gemensamma mål för er ekonomi. Hur rika vill ni som par vara? Vad är ni viliga att offra för att komma dit?

Avsätt regelbunden tid till att gå igenom er ekonomi
Planera in och schemalägg tider varje vecka och varje månad då ni går igenom er gemensamma ekonomi. Vilka kostnader har ni? Vilka intäkter är på väg in? Har det hänt något oväntat?

Var inte kontrollerande
Använd ”vi” när du pratar pengar med din partner. Om du ensidigt berättar för din partner att han/hon inte kan spendera pengar på sin hobby, kommer han/hon inte att gilla det. Se till att arbeta tillsammans för att hitta en gemensam lösning.

Stöd varandra
Hjälp varandra att bli bättre på ekonomi. Hjälp din partner när han/hon vill ha råd eller ta förnuftiga ekonomiska beslut.

Gör det du är bra på
Låt dig och din partner vara ansvarig för de delar i ekonomin som ni gillar och är bra på. Vissa gillar pensionssparande, andra att klippa kuponger eller veckohandla. Ni behöver inte göra allt gemensamt.

Det är ovanligt att ni är helt överens
Försök hitta så mycket gemensamt som möjligt och kompromissa på resten. Det gäller inte bara för ekonomin utan för allt i ett förhållande.

Källa: http://www.entrepreneur.com/

Hur gör du och din partner för att hålla ordning på er ekonomi? Kommentera och dela gärna med dig!

 

Liknande artiklar:

Så minskar du vardagskostnaderna och sparar pengar

6 nya aktiviteter ni kan göra ihop


Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.
Annonser