Passionär.se

På passionär.se bjuds du på konkreta guider, inspirerande bloggar, smarta verktyg och mycket mer. Vi är 50+ och tänker leva hela livet fullt ut. Välkommen!

Så släpper du dina prestationskrav

Har du någonsin känt att du inte är tillräcklig? Många människor har orimligt höga prestationskrav på sig själva. Den känslan håller ofta dig tillbaka istället för att ta dig framåt. Fake it till you make it – är ett utryck som det ligger mycket sanning i. Vi bjuder dig på 4 korta tips som tar dig igenom dina prestationskrav och får dig att tro på dig själv och lita på din framgång. 

Rädsla = spänning
När du står inför en svår uppgift som gör att du känner dig osäker och rädd, se i stället uppgiften som en utmaning. Rädsla och spänning samma fysiska reaktion. Se det som en möjlighet där du kommer att lära dig mycket nytt. På så sätt vänder du de negativa tankarna till positiva och använder adrenalinet istället för att låta det ta över dig i form av rädsla.

Sätt rimliga mål
Många människor med höga prestationskrav förväntar sig perfektion i allt de gör och sätter ofta så höga mål som ingen egentligen kan uppnå konstant. För att hitta rimliga mål som faktisk är genomförbara - jämför dina mål med dina vänner, eller låt en mentor beskriva vad han/hon skulle förvänta sig av dig.

Öva på att misslyckas
Det mest framgångsrika och kompetenta människorna gör ständigt misstag. Det är sant – det är så vi lär oss. Så sluta vara rädd för att misslyckas och öva istället på det. Börja med en ny hobby som du inte kan någonting om och varje gång du gör fel skriv ner vad du lärt dig och försök igen. På så sätt övar du på att misslyckande inte behöver vara något negativt.

Att ”fejka” är en färdighet
Vi utsätts alla får situationer när vi behöver ”fejka” självförtroende och sälja in en idé som kastades ihop i sista minuten. Det är en bedrift att kunna gå in och verka självsäker även om du inte är det, så se till att vara stolt över att du klarade det istället för att tänka att det bara var en tillfällighet. Det kommer att hjälpa dig att känna dig självsäker även när du är utanför din komfortzon.

Källa: http://www.entrepreneur.com

Vad har du för tips för att bli av med prestationsångesten? Kommentera gärna!

 

Läs även:

Så njuter du i nuet

10 avslappningstips


Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.
Annonser