Passionär.se

På passionär.se bjuds du på konkreta guider, inspirerande bloggar, smarta verktyg och mycket mer. Vi är 50+ och tänker leva hela livet fullt ut. Välkommen!

Så blir du hälsosamt brun i solen - del 2

När solen äntligen tittar fram vill vi svenskar såklart ut och njuta direkt. Men solens strålar kan också vara förknippat med livsfara om vi inte hanterar det på rätt sätt. Här får du del två i vår guide om hur du kan undvika farorna, få en snygg bränna och njuta av alla hälsofördelar som solljuset ger oss. Läs, gör och gå ut och njut!

Var uppmärksam på din hud
Håll koll på hur din hud reagerar när du solar. Vid rodnad måste du sluta sola.

Vilken tid på dygnet solar du?
Solen är olika stark beroende på vad klockan är. En regel är att undvika solen mellan klockan 11 och 15 då den är som starkast. Då passar det utmärkt att ta en siesta istället.

Hur lång tid solar du?
Bygg successivt upp din bränna och börja med ett kort pass i solen för att vänja huden. Har du mycket ljus hud räcker det med någon timme i solen i början. Sedan kan du utöka tiden i solen med cirka en halvtimme per dag. Generellt gäller det att inte utsätta huden för sol mer än åtta timmar i sträck.

Sök skugga
Ligg inte i solen hela dagen utan leta upp platser med skugga för att skydda huden. Ha ett solparasoll som skydd eller gå och ta en lunch under palmerna.

När du börjar få färg
När du börjar få färg och känner dig sådär fräsch och snygg har din hud också vant sig med solen. Men sluta inte att smörja in dig med solkräm, du kan däremot använda en lägre solskyddsfaktor.    

Efter solning
Ta hand om din hud även efter en dag på stranden för ett hållbart resultat. Ta en skön dusch och tvätta bort solkrämer, salt, sand och klor. Se även till att återfukta huden ordentligt med en svalkande after sun-kräm.

Del 1 av guiden hittar du här: Så blir du hälsosamt brun i solen - del 1

Liknande artiklar:

Så njuter du i nuet

Så motionerar du med direkta resultat

 

Vad har du för bra soltips? Kommentera gärna!


Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.
Annonser