Passionär.se

På passionär.se bjuds du på konkreta guider, inspirerande bloggar, smarta verktyg och mycket mer. Vi är 50+ och tänker leva hela livet fullt ut. Välkommen!

Så blir du snyggare

Det finns dagar när du inte är helt överens med din egen spegelbild. Du vet en sådan där dag när du bara vill ligga kvar under täcket och du känner dig grå och trist. Men som tur är finns det enkla knep som gör underverk för ditt yttre och därmed även din inre självkänsla. Så här blir du snyggare och lyckligare. 

Om du inte gjort det än, sluta röka!
”Rökning dubblar antalet rynkor på din kropp”
Källa: University of Michigan

Schamponera mindre
Om du använder schampo varje dag rubbas balansen i hårbotten och håret blir fettfritt, vilket gör det tunnare och svårare att kontrollera. Du undviker dåliga hårdagar genom att bara applicera schampo varannan dag.

Duscha och basta
Om du duschar i kallt vatten några gånger i veckan tränar du blodkärlen och ökar blodcirkulationen. Bastu är ett utomordentligt sätt att få ut slaggprodukter genom kroppen. Satsa på 2-4 gånger i veckan. Utan ris.

Välj rätt ränder
En klassisk maktteknik som faktiskt fungerar. Om du vill se längre ut väljer du vertikala ränder, och vill du se bredare ut satsar du på horisontalläge. På ränderna alltså.

Fila på fötterna
Ett fotbad med fet tvål och lite olja är en bra start. Fila bort förhårdnader och klipp naglarna med en rak nageltång. Smörj in fötterna med fotkräm och lufta dem så ofta som möjligt. Och viktigast av allt, torka alltid noga mellan tårna för att undvika svamp.

Stäng av tv:n
Du äter 71 % mer mat när du sitter framför din nya plasma. Dessutom minskar skärmens ljus din produktion av melatonin. Resultatet? Du sover sämre.

Dofta rätt
Tyngre parfymer passar bättre på kvällen, medan friska och fräscha dofter är att föredra under dagen. Vi vill också passa på att tipsa dig om att parfymen doftar längre om du applicerar den när huden är fuktig.


Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.
Annonser