Passionär.se

På passionär.se bjuds du på konkreta guider, inspirerande bloggar, smarta verktyg och mycket mer. Vi är 50+ och tänker leva hela livet fullt ut. Välkommen!

11 tips för en lyckad fest

Födelsedagar, julfester, nyårsmiddagar, släktträffar, midsommarfest - oavsett tillfälle finns det all anledning att lägga ner tid på planering. I den här guiden bjuder vi dig på tips på hur du fixar en lyckad fest. Bli årets festfixare med våra knep! 

1. Bygg upp förväntningar
Redan i inbjudan skapar du förväntningar på festen. Många inbjudningar skickas idag digitalt men det ska absolut inte hindra din kreativitet, då blir texten och bilderna ännu viktigare för att skapa rätt känsla. Eller varför inte skicka inbjudningar via post, det ger en personlig känsla och en större frihet med materialval och utformning. Flaskpost, disktrasa eller guldpapper? Använd fantasin!

2. Välj gästlista
Det är gästerna som gör festen lyckad. Så enkelt är det. Utgå från vilka du vill bjuda, vilka vill du ha på festen? Huvudregeln är: bjud ROLIGA människor som älskar fest för bästa stämningen.

3. Tema är alltid en bra idé
Genom att välja ett tema för din fest underlättar du mycket i planeringsfasen. Du får en riktlinje som hjälper dig i dina val av inbjudan, lokal, musik, mat och dryck, klädsel, dukning etcetera. Ett genomtänkt tema uppskattas och gästerna ser att du har ansträngt dig. Grundregeln för en lyckad temafest är att temat ska genomsyra allt, hela vägen från inbjudningskorten till efterfesten. För tips om olika teman kolla in www.partycollection.se.

4. Dress for success
Tänk på att tydligt kommunicera dina förväntningar på gästernas klädsel i inbjudan. Om du vill håller du dig till de traditionella dress code-reglerna som finns eller väljer ett tema med maskeradkläder. Men tänk på att välja ett tema som är enkelt och inte alltför dyrt för dina gäster.

5. Allt med en refräng fungerar
En gyllenregel är att människor gillar musik de känner igen, därför är aktuella topplistor alltid att rekommendera. Om inte festen har ett speciellt tema, till exempel 50-tal - då är det givetvis musik från denna tid som ska strömma ur högtalarna. Musik som går att dansa till och som har en refräng är alltid att föredra om du vill få fart på festen.

6. Bjud!
Beroende på tillställningens art är det upp till dig vad du vill bjuda på. Men bjuder du in till fest så bör du utöver tilltugg även bjuda på någon dryck, vilket kan vara en fördrink eller bål. Folk är i regel väldigt tacksamma för allt som är gratis och att bjuda är det bästa tricket för att få sina gäster på bra humör. Detta är den ultimata partyhöjaren.

7. Detaljerna gör festen
Det är detaljerna som gör festen minnesvärd och som får gästerna att tala om den långt efteråt. Det kan vara små enkla saker som ger gästerna en helhet de uppskattar. Ett bra exempel på detaljer är att göra ett nödkit att lägga på toaletten. Du tar en låda/hink/box beroende på vilket ditt tema är och fyller med nödvändiga saker som dina gäster kan tänkas behöva under kvällen till exempel skavsårsplåster, extra strumpbyxor, läppstift, nagellack etc.

8. Överraska!
De flesta människor älskar överraskningar. Att det händer något eller att gästerna får något de inte har förväntat sig är alltid en fullträff. T.ex. uppträdande, spex, etc.

9. Skapa rätt atmosfär
Ingen kommer i partystämning i en kall, tom, ljus lokal. Här gäller det att lägga ner lite jobb för att få in känslan. Anpassa lokalen efter antalet gäster, hellre lite trångt än för stort. Sedan är det väldigt viktigt att det finns utrymme för dans. Ett dansgolv där gästerna kan ta ut svängarna ordentligt är att föredra.

10. Du är festen
Du själv som värd/värdinna är givetvis mycket viktigt för att festen ska bli lyckad. Ditt humör och utstrålning påverkar stämningen och gästernas bekvämlighet. Står någon själv får du gå fram och prata med personen och introducera han/henne för dina vänner. Detta gäller speciellt om du har bjudit människor som inte känner varandra sedan innan. Låt alla presentera sig och berätta hur de känner dig, du är ju spindeln i nätet. Detta är en isbrytare som får gästerna att lättare komma på samtalsämnen.

11. Be om hjälp!
Det är jätteviktigt att be om hjälp med alla små saker som ska fixas innan och under festen. Ta inte på dig allt själv, du är värd/värdinna för festen och ska även tillåtas att njuta. Vänner hjälper oftast mer än gärna till, så våga fråga!

Källa:  www.PartyCollection.se/blogg

Vilka är dina bästa festtips? Kommentera och dela gärna med dig!

Läs även:

Lär dig hitta rätt öl

4 enkla städtips

 


Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.
Annonser